Floraconcepts: pot-plant configurator met wow-effect

15 januari 2019

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. Daar kan niemand meer omheen. Consumenten én bedrijven zijn meer en meer online te vinden en dus ontkomt jouw bedrijf ook niet meer aan deze ontwikkeling. De slag naar online en digitaal heb je waarschijnlijk al gemaakt, of je bent er mee bezig, maar hoe geef je dat verder vorm?

Producten die online gekocht of verhandeld worden, zie je nou eenmaal alleen op een scherm staan. Op dat scherm is dat wat jouw klant koopt in feite niets meer dan een stilstaande afbeelding. Je kunt er niet omheen lopen of het aanraken. Dat kan knap lastig zijn als je aan jouw klant duidelijk wilt maken hoe mooi jouw product straks in het winkelschap staat. Kortom: het is lastig visualiseren.

Daar hebben wij iets op bedacht. Met Floraconcepts maak je zelf de perfecte plant-pot combinatie, plaats je die in de gewenste setting en creëer je het wow-effect bij je klanten.

Wat is Floraconcepts?
Floraconcepts is een webapplicatie die je de mogelijkheid biedt om talloze planten, potten en etiketten met elkaar te combineren, om zo tot de beste samenstellingen en schapvoorstellen te komen. Door een achtergrond aan je creaties toe te voegen, weet jouw klant precies hoe de kar of het schap er in werkelijkheid uit komt te zien.

Je kunt eindeloos combineren; net zo lang totdat je de perfecte combinatie gevonden hebt. Drag-and-drop jouw items in de ruimte en je ziet in één oogopslag of de setting aan jouw wensen voldoet. En zo niet: online schappen verslepen is een stuk makkelijker (en minder zwaar) dan in het echt. Met een paar muisklikken staat de hele styling weer anders en bestel je precies zoals jij het in je hoofd had. Geen verrassingen meer achteraf dus!

Gepersonaliseerde database
We beschikken over een database met duizenden planten en potten, waardoor ontzettend veel combinaties mogelijk zijn. Maar daar houdt het niet op. Mocht je toch iets missen, dan biedt Floraconcepts een unieke service voor het uploaden van items in een gepersonaliseerde database.

Daarin upload je foto’s die binnen 24 uur handmatig vrijstaand worden gemaakt door onze ontwerpers. Daarna zijn ze direct klaar voor gebruik in Floraconcepts. En die perfecte plaatjes kun je vervolgens ook weer gebruiken voor bijvoorbeeld beeldbanken, webshops en voor printdoeleinden. Twee vliegen in één klap dus.

De voordelen van Floraconcepts
Met behulp van onze webapplicatie kun je op een aantrekkelijke manier de verschillende mogelijkheden aan de klant presenteren en op basis hiervan samen tot een nóg beter resultaat komen. Je doet net dat beetje extra voor de klant. Dat vertaalt zich vaak in betere verkoopcijfers. Daarnaast bespaart het vele monsters. Niet alleen goed voor de portemonee, maar ook nog eens duurzaam! Maak samen met de klant aan tafel combinaties, stuur hem of haar het resultaat, of presenteer alles persoonlijk bij een volgende afspraak. Het is helemaal aan jou.

Nieuwsgierig geworden? Probeer onze applicatie nu gratis uit door hier te klikken!

WhatsApp icon

Chat met ons via WhatsAPP