Commerciële waarde van productbeelden moeilijk te overschatten

21 juli 2017

Een mooie foto maken kan tegenwoordig iedereen, maar een product optimaal op de website, de webshop of in het schap te laten shinen is een tweede. Het visualiseren van bloemen of planten in de ruimte is een kunst op zich en inspringend op die vraag is Floral Innovations de service Picture Service gestart.

Met ruime sales ervaring in de bloemen en planten heeft Floral Innovations een neus voor wat ‘werkt’ en wat niet. Michiel Kuipers: “Ik was altijd goed in het visualiseren van producten, waardoor ik van klanten steeds vaker de vraag kreeg: “Kun je dat ook niet voor ons doen?” Van het een komt het ander en zodoende zijn we webapplicaties gaan ontwikkelen, waarmee foto’s uitgesneden en bewerkt kunnen worden en vervolgens in om het even wat voor ruimte geplaatst kunnen worden. Omdat de handel steeds verder digitaliseert, zijn productbeelden van grote commerciële waarde en wij merken dan ook dat de vraag naar geschikt materiaal uit alle hoeken komt: veredelaars, productie- en handelsbedrijven, toeleveranciers, de retail, noem maar op. Aan (potentiële) klanten geen gebrek”

 

De handel in bloemen en planten is er in menig opzicht een van snelle jongens en die digitalisering maakt niet alleen het hebben van het juiste beeldmateriaal noodzakelijk, maar ook dat foto’s vaak zo snel mogelijk voor handen moeten zijn. “Wanneer je bij ons een foto uploadt, heb je die gegarandeerd binnen 24 uur retour – en desgewenst nog sneller. Wij werken met professionele beeldbewerkers die foto’s altijd in de gewenste stijl en op dezelfde manier uitgesneden leveren. Bovendien is onze kracht dat wij dit doen voor prijzen waar je bij wijze van spreken je computer nog niet aan zou zetten.”

 

Men zou kunnen denken dat men met een beetje handigheid en de hulp van een programma als Photoshop, ook zelf foto’s kan bewerken, maar in de praktijk blijkt dat slechts ten dele waar. “Wat mij eigenlijk wel verwonderd heeft, is dat de meeste klanten juist mensen en bedrijven zijn die al mooie foto’s maken. Juist zij zijn op de hoogte van het werk die bij beeldbewerking komt kijken en weten wat er voor nodig is om het product zo optimaal mogelijk te visualiseren. Wij kunnen dit goed, snel en bovendien voordelig kunnen regelen en hebben daarmee echt een meerwaarde te bieden.”

WhatsApp icon

Chat met ons via WhatsAPP